Rovarirtás kártevőmentesítés kártevőirtás Budapesten és Budapest környékén. SOS elérhetőség: 70/ 620-8744

Szántó György

SOS elérhetőség:
+ 36 70/ 620-8744
+ 36 1/ 239-0605

ARTPOOLDESIGN Kft.
1134 Budapest, Lehel u. 14.
Adószám: 14155842-2-41
Cégjsz.: 01 09 891403
info@rovarirtas-kartevomentesites.hu

Szántó György a rovarirtás és rágcsálóirtás szakértője, SOS elérhetőség 70/ 620-8744
Minden kezelésünkre 6 hónap teljes körű garanciát adunk. Szántó György a rovarirtás és rágcsálóirtás szakértője, SOS elérhetőség 70/ 620-8744
Rovarirtás Budapesten és Budapest környékén. Kártevőirtás, rovarirtás 6 hónap garanciával! Szántó György rovarirtó a hét minden napján SOS elérhetőség: 70/620-8744

Molyirtás

Molyirtás Budapesten és Budapest környékén

  • molyok elleni védekezés és molyirtás 
  • molylepke irtása a hét minden napján, akár hétvégén is!
  • molyok végleges felszámolása, 6 hónap GARANCIA,
  • ruhamoly irtás lakásban,
  • raktári molyirtás,
  • élelmiszermoly irtás,  ételmoly irtása,
  • Ajánlatkérés + elérhetőségek>>

Otthonában megjelentek a molylepkék?

A megoldás:
Molyirtás
ami végleges a molyok ellen!

Molyirtás professzionális és hagyományos kezeléssel, kombinált molyirtó eljárások  a molyok végleges felszámolására.

6 hónap garancia - rovarirtás, kártevőirtás, budapest

Üdvözlöm!
Szántó György vagyok a  molyirtás és rovarirtás szakértője!

A házilag végzet molyirtás azért nem működik, mert a szabad forgalomba erre a célra vásárolható  szer,  molyirtó készítmény nem tartós hatású. A poloskairtás, a csótányirtás, a hangyairtás nem ugyan olyan eljárást igényel, ezért a molyirtás is teljesen más rovarirtási módozat. Minden egészségügyi szempontból káros rovar ellen végzett kezelésünknél más-más, de hasonló rovarirtó szert használunk, de többféle technológiát alkalmazunk. Gyakran a kivitelezés módja is egyedi.

1 kezelés!

Egy kezelés és véglegesen megszüntethető a ruhamoly, szűcsmoly, ételmoly, élelmiszermoly valamint az egyéb raktári moly probléma.

Általában az tapasztalható, hogy molyirtás előkészítése hosszabb időt vagy előkészítést igényel a megrendelő részéről mint a molyok elleni kezelés. Ezért fontos, hogy a kártevőirtó előbb pontosan felmérje a kezelés területét. Még a molyirtás megkezdése előtt,  szóban egyeztet a megrendelővel részletekről,  előzetes teendőkről.

Mit miért, hogyan?

Légtérkezeléssel, gőzkezeléssel, füstképzéssel, permetezéssel, párologtatással, egyéb eljárással a molyirtó kezelések sikeresek. Ne próbálkozzon, mert a molyok a ruháit megrágják élelmiszereiket károsítják, sőt ott is fejlődnek.

A molyirtás  feltétlen szükséges álláspontunk szerint, mert a háztartások kamráiban vagy gardróbjaiban szinte minden károsít, amit ott talál. A nőstény egyenként vagy csomókban rakja le a petéit, a táplálékul szánt anyag felszínére. A molyok a kistestű lepkék közé tartoznak.

molylepke

molylepke

Jellemző rájuk a gyengén fejlett szájszerv így a kifejlett egyed nem károsít csak a jelenléte zavarkeltő. A moly lárvája a károsító, amely a táplálékul szolgáló anyag felszínén szövedéket készít, mely a lárvák ürülékéből képződik. A teljesen kifejlett lárvák elhagyják a táplálék forrásukat. Általában passzív úton terjednek, de az adott helyiségbe be is repülhetnek. A hőmérséklet és a páratartalom megváltoztatása életfeltételeiket jelentősen rontja, próbáljunk gyakran szellőztetni, alkalmazzunk zsanéros szúnyoghálót hosszas légcseréknél, levegőztetésnél.

molylepke

molylepke

Molyirtás, molylepke irtás, ruhamoly irtás, ételmoly irtás, élelmiszermoly irtása, lisztmoly irtása, készlet molyirtás, déligyümölcs molyirtás, raktári molyok irtása.

molylepke, Tineola bisselliella

molylepke, Tineola bisselliella

Fontos a gyakori szellőztetés, amely által rendszeresen megváltozik a páratartalom mértéke, az adott helyiségben. Épületekben a zárt helyeken, a ritkán tisztított részeken, nehezen hozzáférhető területeken, pl.: a hűtőgépek hátsó falán, a szekrények mögött nyugodtan tudják lerakni petéiket. Így garantált, a biztonságos és nyugodt fejlődése az utódoknak. Fejődésünk mindegyik stádiuma egész évben előfordul környezetünkbe, otthonunkba, ha már egyszer bekerültek.

Molyirtás

Ruhamoly / Molyirtás

Tineola bisselliella
ruhamoly, Tineola bisselliella

ruhamoly, Tineola bisselliella

A világon mindenütt elterjedtek az olyan rovarok, amelyek lárváik a növényi és az állati eredetű anyagokat károsítják,  ilyen a ruhamoly (Tineola bisselliella). A molyok közül a ruhamoly kártétele a leggyakoribb. Néha a szűcsmoly megjelenésével is számolhatunk a környezetünkben. Nagyon fontos a molyirtás a lakásban akár megelőző jelleggel, mert a szűcsmoly és ruhamoly, sőt az ételmoly is bármikor megjelenhet.

ruhamoly, Tineola bisselliella

ruhamoly, Tineola bisselliella

A ruhamolyok Csak lárva állapotban károsítanak a kifejlett egyedek csak zavaróak jelenlétükkel, röpködésükkel a környezetünkben. Bármilyen állati vagy természetes eredetű textíliában, tollban, szőrmében, ritkán állati eredetű termékekben vagy takarmányokban is előfordulnak. Évente több nemzedékük van.

Élelmiszermolyok / Ételmoly irtás

báb, lárva, imágó, molyok kifejlődése

báb, lárva, imágó, molyok kifejlődése

A molylepkék kis testű lepkék közé tartozik. Fejük rendszerint sűrűn szőrös, ajaktapogatóik kicsik, szívókájuk gyengén fejlett. Két pár szárnyuk van. Teljes átalakulással fejlődnek. Lárvájuk féreg alakú, feje és rágóik jól fejlettek. Kizárólag a lárva károsít, amely a táplálékul szolgáló anyagban szövedéket készít. Elsősorban passzív úton terjed, de a helyiségbe be is repülhet.

Aszalványmoly / Ételmoly irtás

Plodia interpunctella
aszalvány moly, Plodia interpunctella

aszalvány moly, Plodia interpunctella

Méretük: 8-10 mm, nagy szárnytávolsággal
Színük: Elülső szárnyaik csokoládé – vörösbarna, a belső szárnytő szürkés fehér, feje tora rozsdavörös.
A kikelő lárvák azonnal táplálkoznak, az élelemből csomót készítenek és selyemfonallal szövik össze. A lárvák a helyiség felületén szétmásznak, repedésekben zsákok gyűrődéseiben gubót szőnek és bebábozódnak.
Előfordulásuk: gabonafélékben, hüvelyes magvakban, mogyoróban, dióban, lisztben, kukoricalisztben, mazsolában található meg. Kártétele a hernyó által készített sűrű, ürülékkel teli fonadékfátyolról felismerhető.

Készletmoly / Molyirtás

készletmoly

készletmoly

Kinézet: Elülső szárnyuk világosszürke – sötétbarna, a belső határvonal éles és ferde, piszkos fehér. Csúcson két fekete pötty van.
Előfordulásuk: A fejlett hernyó telel át. Gabonafélékben, növényi őrleményekben, lisztből készült termékekben fordul elő. A mesterséges fény különösen vonzza.
Kizárólag a lárva károsít.

Lisztmoly / Molyirtás

lisztmoly

lisztmoly

Méretük: a kifejlett egyed kb. 1 cm
Kinézetük, színük: Fejtetőn szőrpamacs van, ólomszürke kékes – vörös árnyalatú.
Fejlődés teljes átalakulással. Petéit rövid élete során folyamatosan rakja le lisztbe, korpába, zabpehelybe. A lárvák ezekkel táplálkoznak. A teljesen kifejlett lárvák elhagyják a táplálékul szolgáló élelmiszert és különböző repedéseken, zsákokon, ládákon bebábozódnak. 10-14 nap bábállapot után megjelenik az új lepkenemzedék.

Irtása: peték, lárvák permetezéssel, a repülő imágók légtérkezelő aeroszol palackkal, hideg köd képzéssel, ULV eljárással. A felületen mászó lárvák irtása  szintén permetezéssel.

 Moly ellen:

Rések, repedések szigetelése. Levegő nedvességtartalma <60% és 15°C-on. Gyakori szellőztetés, télen is legalább kétszer. Komplex légcsere gyakori (rendszeres) alkalmazása. Nyersanyagok, alapanyagok minél hamarabb feldolgozása.

Ruhamoly ellen:

Molyriasztó készítmények folyamatos alkalmazása a ruhásszekrényekben. Zárható ruhazsákban tároljuk a legféltettebb ruháinkat, főleg az alkalmi ruhákat és szőrméket bundákat. A gyapjú szőnyegek, csergék,  gyapjú falvédő szőnyegek preventív kezelése nagyon ajánlott.

Ételmoly ellen, Élelmiszermoly ellen:

Kerüljük a bontott élelmiszerek, nejlonzacskóban vagy saját csomagolásában történő tárolását. Használjunk fém, üveg vagy műanyag zárható tároló edényeket, amik aromazárók.

Molyirtás házilag:

Lehetséges feromon tartamú ragasztós molycsapda alkalmazása. Riasztásukra levendula és egyéb természetes piretrin tartalmú párologtató molyirtó készítmény ajánlott. Molyirtó aeroszol használatánál,  mindig a palack használata előtt olvassa el pontosan a használati útmutatót. Ne adagolja készítményt a használattól eltérő mennyiségben! Ezzel megvédheti magát, családját és lakóterét a felesleges ártalomtól és kockázattól. Ha még is valamiben bizonytalan, kérje ki szakember véleményét vagy kérjen szaksegítségét.

Cikk az origo.hu-n a molyirtásról:  Ha repül a moly, akkor már mindegy

 

Ajánlatkérés, elérhetőségek

Ha molyirtással kapcsolatban vagy a molyok elleni védekezés témakörében bármilyen további kérdése van, kérem keressen a kapcsolat oldalon megadott elérhetőségeken:

+ 36 70/ 620-8744

+ 36 1/ 239-0605

Üdvözlettel: Szántó György

molyirtó szakember,
a  molyirtás és rovarirtás szakértője!

 Árakkal kapcsolatos információk (Budapesten)

Árak (Budapest környéki településeken)