Molyirtás

Molyirtás

  • molyok elleni védekezés és molyirtás 
  • molylepke irtása a hét minden napján, akár hétvégén is!
  • molyok végleges felszámolása, 6 hónap GARANCIA,
  • ruhamoly irtás lakásban,
  • raktári molyirtás,
  • élelmiszermoly irtás,  ételmoly irtása,
  • Ajánlatkérés + elérhetőségek>>

Otthonában megjelentek a molylepkék?

A megoldás:
Molyirtás
ami végleges a molyok ellen!

Molyirtás professzionális és hagyományos kezeléssel, kombinált molyirtó eljárások  a molyok végleges felszámolására.

6 hónap garancia - molyirtás, molylepke eleni védekezés

Üdvözlöm!
Szántó György vagyok a  molyirtás és rovarirtás szakértője!

A házilag végzet molyirtás azért nem működik, mert a szabad forgalomba erre a célra vásárolható  szer,  molyirtó készítmény nem tartós hatású. A poloskairtás, a csótányirtás, a hangyairtás nem ugyan olyan eljárást igényel, ezért a molyirtás is teljesen más rovarirtási módozat. Minden egészségügyi szempontból káros rovar ellen végzett kezelésünknél más-más, de hasonló rovarirtó szert használunk, de többféle technológiát alkalmazunk. Gyakran a kivitelezés módja is egyedi.

1 kezelés!

Egy kezelés és véglegesen megszüntethető a ruhamoly, szűcsmoly, ételmoly, élelmiszermoly valamint az egyéb raktári moly probléma.

Általában az tapasztalható, hogy molyirtás előkészítése hosszabb időt vagy előkészítést igényel a megrendelő részéről mint a molyok elleni kezelés. Ezért fontos, hogy a kártevőirtó előbb pontosan felmérje a kezelés területét. Még a molyirtás megkezdése előtt,  szóban egyeztet a megrendelővel részletekről,  előzetes teendőkről.

Mit miért, hogyan?

Légtérkezeléssel, gőzkezeléssel, füstképzéssel, permetezéssel, párologtatással, egyéb eljárással a molyirtó kezelések sikeresek. Ne próbálkozzon, mert a molyok a ruháit megrágják élelmiszereiket károsítják, sőt ott is fejlődnek.

A molyirtás  feltétlen szükséges álláspontunk szerint, mert a háztartások kamráiban vagy gardróbjaiban szinte minden károsít, amit ott talál. A nőstény egyenként vagy csomókban rakja le a petéit, a táplálékul szánt anyag felszínére. A molyok a kistestű lepkék közé tartoznak.

molylepke

molylepke

Jellemző rájuk a gyengén fejlett szájszerv így a kifejlett egyed nem károsít csak a jelenléte zavarkeltő. A moly lárvája a károsító, amely a táplálékul szolgáló anyag felszínén szövedéket készít, mely a lárvák ürülékéből képződik. A teljesen kifejlett lárvák elhagyják a táplálék forrásukat. Általában passzív úton terjednek, de az adott helyiségbe be is repülhetnek. A hőmérséklet és a páratartalom megváltoztatása életfeltételeiket jelentősen rontja, próbáljunk gyakran szellőztetni, alkalmazzunk zsanéros szúnyoghálót hosszas légcseréknél, levegőztetésnél.

molylepke

molylepke

Molyirtás, molylepke irtás, ruhamoly irtás, ételmoly irtás, élelmiszermoly irtása, lisztmoly irtása, készlet molyirtás, déligyümölcs molyirtás, raktári molyok irtása.

molylepke, Tineola bisselliella

molylepke, Tineola bisselliella

Fontos a gyakori szellőztetés, amely által rendszeresen megváltozik a páratartalom mértéke, az adott helyiségben. Épületekben a zárt helyeken, a ritkán tisztított részeken, nehezen hozzáférhető területeken, pl.: a hűtőgépek hátsó falán, a szekrények mögött nyugodtan tudják lerakni petéiket. Így garantált, a biztonságos és nyugodt fejlődése az utódoknak. Fejődésünk mindegyik stádiuma egész évben előfordul környezetünkbe, otthonunkba, ha már egyszer bekerültek.

Molyirtás

Ruhamoly / Molyirtás

Tineola bisselliella
ruhamoly, Tineola bisselliella

ruhamoly, Tineola bisselliella

A világon mindenütt elterjedtek az olyan rovarok, amelyek lárváik a növényi és az állati eredetű anyagokat károsítják,  ilyen a ruhamoly (Tineola bisselliella). A molyok közül a ruhamoly kártétele a leggyakoribb. Néha a szűcsmoly megjelenésével is számolhatunk a környezetünkben. Nagyon fontos a molyirtás a lakásban akár megelőző jelleggel, mert a szűcsmoly és ruhamoly, sőt az ételmoly is bármikor megjelenhet.

ruhamoly, Tineola bisselliella

ruhamoly, Tineola bisselliella

A ruhamolyok Csak lárva állapotban károsítanak a kifejlett egyedek csak zavaróak jelenlétükkel, röpködésükkel a környezetünkben. Bármilyen állati vagy természetes eredetű textíliában, tollban, szőrmében, ritkán állati eredetű termékekben vagy takarmányokban is előfordulnak. Évente több nemzedékük van.

Élelmiszermolyok / Ételmoly irtás

báb, lárva, imágó, molyok kifejlődése

báb, lárva, imágó, molyok kifejlődése

A molylepkék kis testű lepkék közé tartozik. Fejük rendszerint sűrűn szőrös, ajaktapogatóik kicsik, szívókájuk gyengén fejlett. Két pár szárnyuk van. Teljes átalakulással fejlődnek. Lárvájuk féreg alakú, feje és rágóik jól fejlettek. Kizárólag a lárva károsít, amely a táplálékul szolgáló anyagban szövedéket készít. Elsősorban passzív úton terjed, de a helyiségbe be is repülhet.

Aszalványmoly / Ételmoly irtás

Plodia interpunctella
aszalvány moly, Plodia interpunctella

aszalvány moly, Plodia interpunctella

Méretük: 8-10 mm, nagy szárnytávolsággal
Színük: Elülső szárnyaik csokoládé – vörösbarna, a belső szárnytő szürkés fehér, feje tora rozsdavörös.
A kikelő lárvák azonnal táplálkoznak, az élelemből csomót készítenek és selyemfonallal szövik össze. A lárvák a helyiség felületén szétmásznak, repedésekben zsákok gyűrődéseiben gubót szőnek és bebábozódnak.
Előfordulásuk: gabonafélékben, hüvelyes magvakban, mogyoróban, dióban, lisztben, kukoricalisztben, mazsolában található meg. Kártétele a hernyó által készített sűrű, ürülékkel teli fonadékfátyolról felismerhető.

Készletmoly / Molyirtás

készletmoly

készletmoly

Kinézet: Elülső szárnyuk világosszürke – sötétbarna, a belső határvonal éles és ferde, piszkos fehér. Csúcson két fekete pötty van.
Előfordulásuk: A fejlett hernyó telel át. Gabonafélékben, növényi őrleményekben, lisztből készült termékekben fordul elő. A mesterséges fény különösen vonzza.
Kizárólag a lárva károsít.

Lisztmoly / Molyirtás

lisztmoly

lisztmoly

Méretük: a kifejlett egyed kb. 1 cm
Kinézetük, színük: Fejtetőn szőrpamacs van, ólomszürke kékes – vörös árnyalatú.
Fejlődés teljes átalakulással. Petéit rövid élete során folyamatosan rakja le lisztbe, korpába, zabpehelybe. A lárvák ezekkel táplálkoznak. A teljesen kifejlett lárvák elhagyják a táplálékul szolgáló élelmiszert és különböző repedéseken, zsákokon, ládákon bebábozódnak. 10-14 nap bábállapot után megjelenik az új lepkenemzedék.

Irtása: peték, lárvák permetezéssel, a repülő imágók légtérkezelő aeroszol palackkal, hideg köd képzéssel, ULV eljárással. A felületen mászó lárvák irtása  szintén permetezéssel.

 Moly ellen:

Rések, repedések szigetelése. Levegő nedvességtartalma <60% és 15°C-on. Gyakori szellőztetés, télen is legalább kétszer. Komplex légcsere gyakori (rendszeres) alkalmazása. Nyersanyagok, alapanyagok minél hamarabb feldolgozása.

Ruhamoly ellen:

Molyriasztó készítmények folyamatos alkalmazása a ruhásszekrényekben. Zárható ruhazsákban tároljuk a legféltettebb ruháinkat, főleg az alkalmi ruhákat és szőrméket bundákat. A gyapjú szőnyegek, csergék,  gyapjú falvédő szőnyegek preventív kezelése nagyon ajánlott.

Ételmoly ellen, Élelmiszermoly ellen:

Kerüljük a bontott élelmiszerek, nejlonzacskóban vagy saját csomagolásában történő tárolását. Használjunk fém, üveg vagy műanyag zárható tároló edényeket, amik aromazárók.

Molyirtás házilag:

Lehetséges feromon tartamú ragasztós molycsapda alkalmazása. Riasztásukra levendula és egyéb természetes piretrin tartalmú párologtató molyirtó készítmény ajánlott. Molyirtó aeroszol használatánál,  mindig a palack használata előtt olvassa el pontosan a használati útmutatót. Ne adagolja készítményt a használattól eltérő mennyiségben! Ezzel megvédheti magát, családját és lakóterét a felesleges ártalomtól és kockázattól. Ha még is valamiben bizonytalan, kérje ki szakember véleményét vagy kérjen szaksegítségét.

Cikk az origo.hu-n a molyirtásról:  Ha repül a moly, akkor már mindegy

 

Ajánlatkérés, elérhetőségek

Ha molyirtással kapcsolatban vagy a molyok elleni védekezés témakörében bármilyen további kérdése van, kérem keressen a kapcsolat oldalon megadott elérhetőségeken:

+ 36 70/ 620-8744

+ 36 1/ 239-0605

Üdvözlettel:

Szántó György

molyirtó szakember,
a  molyirtás és rovarirtás szakértője!

 Árakkal kapcsolatos információk (Budapesten)

Árak (Budapest környéki településeken)

5 hozzászólás

1
Szabó Péterné
2012 február 20., hétfő - 11:06

Sajnos a szőrme kabátomat megtámadta – roncsolta – a moly, főként a varrás mentén a vállon, de a hátán. Ez a “jelenség” kb. 2 hét alatt zajlott le, előtte kitettem a legnagyobb fagy idején néhány órára a szabadba. Nem tettem vissza a szekrénybe, hanem csak a hűvös szobában vállfán tároltam. Ezt követően észleltem kb. 2 hét múlva, hogy a hátán és a vállain szét van “szakadva”.
Dobjam el, vagy még meg lehet menteni. Tegnap óta kint van, nem merem behozni a lakásba.

Üdvözlettel: Szabó Péterné

2
Szántó György
2012 február 29., szerda - 14:52

Tisztelt Sz. Péterné!

Ha a ruhamoly szétrágta a kabátját az sajnos nem a repülő ruhamoly kártétele, hanem a ruhamoly lárvája (hernyója) okozta. Én feltétlenül rendelnék egy molyirtást az egész lakásra kiterjedően, hogy ezzel a ruhamolyok szétterjedését lakásomba megakadályozzam. Egy ilyen komplex kezelés alatt a kabát molytalanítására, kezelésére is van mód.

A másik lehetőség csak látszólag jobb, a kabátot beadjuk tisztítóba, de ekkor csak a kabátban tudjuk megszüntetni a molyok jelenlétét, a lakásban nem. Amikor a tisztítóból visszavisszük a kabátot a lakásban rövid időn belül ismét vissza fertőződhet molyokkal. Ha most kihelyez a lakásában ragasztós ruhamoly csapdákat, Ön is kontrollálhatja.

Sajnos az ingyenes helyszínen végzett felméréssel kívül, nem tudom Önt, megnyugtatni. Kérem, hívjon bizalommal. Köszönöm.

Üdvözlettel:

Szántó György
kártevőirtó szakember

3
Morozov Mária
2012 június 8., péntek - 15:19

Tisztelt Szántó György!
Most találtam meg a hirdetését,és felkeltette az érdeklődésemet!Sajnos nálunk is vannak molyok,mind kettő élelmiszer-és ruhamoly.Meg szeretném kérdezni,hogy a gyakorlatban, hogy működik az irtásuk? Az egész lakás átnézik,vagy egy egyszerűbb irtás? És ez az írtás mind két molyra jó,vagy külön kell megrendelni,és külön ára van?
A válaszát előre is köszönöm!
ÜDV: Morozov Mária

4
Lukácsi Bettina
2012 augusztus 5., vasárnap - 14:24

Tisztelt Szántó György !

Sajnálatomra nálunk is van moly, mind a kettő fajta élelmiszer- és ruha moly is. Szeretném megkérdezni, hogy gyakorlatban , hogy működik az irtás és hogy mennyire mérgező? Mivel van kisbaba a házban. És ,hogy milyen árban van?
Előre is köszönöm!
Üdv: Lukácsi Bettina

5
Szántó György
2012 augusztus 6., hétfő - 00:49

Tisztelt Lukácsi Bettina!

Köszönettel vettük szíves érdeklődését a kombinált molyirtásunkkal kapcsolatban. A kelésünk menete egy ingyenesen végzett helyszíni felméréssel kezdődne. Itt a helyszínen látottak alapján megbeszélnénk, hogy milyen módon szükséges Önnek a kezeléshez előkészülni. Pl.: a konyhában az élelmiszerek elpakolni vagy a szobában a kisgyermeke játékait a szekrénybe bepakolni. Ezek után egyeztetett időpontban elvégeznénk a kezelést.
A kisgyermek miatt mindenképpen a légtérkezelést javasolnám, mert ennek az eljárás szellőztetés után azonnal lebomlik. A kezelés ára egy 50 nm-es lakás esetén 22.500 Ft átlagosan, 6 hónap teljes körű garanciával. A kezelés ideje alatt a pici baba semmiképpen ne tartózkodjon otthon. Köszönöm. Az általunk végzett rovarirtás emberre és házi állatra, illetve egyéb melegvérű szervezetre nem toxikus.

Tisztelettel:

Szántó György
kártevő-mentesítő szakemberKérdezzen, szóljon hozzá


5 + = tizenhárom

    ARTPOOLDESIGN Kft. Cím: 1134 Budapest, Lehel u. 14. Adószám: 14155842-2-41 Cégjegyzékszám: 01 09 891403 Képv.: Szántó György

web/keresőoptimalizálás: meditate.hu