Rovarirtás kártevőmentesítés kártevőirtás Budapesten és Budapest környékén. SOS elérhetőség: 70/ 620-8744

Szántó György

SOS elérhetőség:
+ 36 70/ 620-8744
+ 36 1/ 239-0605

ARTPOOLDESIGN Kft.
1134 Budapest, Lehel u. 14.
Adószám: 14155842-2-41
Cégjsz.: 01 09 891403
info@rovarirtas-kartevomentesites.hu

Szántó György a rovarirtás és rágcsálóirtás szakértője, SOS elérhetőség 70/ 620-8744
Minden kezelésünkre 6 hónap teljes körű garanciát adunk. Szántó György a rovarirtás és rágcsálóirtás szakértője, SOS elérhetőség 70/ 620-8744
Rovarirtás Budapesten és Budapest környékén. Kártevőirtás, rovarirtás 6 hónap garanciával! Szántó György rovarirtó a hét minden napján SOS elérhetőség: 70/620-8744

Zsizsik írtás

Zsizsik Írtása:

A zsizsik részben mezőgazdasági, másrészt a növényvédelem élelmiszer kártevője. A hét minden napján akár hétvégén is, megjelenhet a lakásunk vagy házunk területén e kellemetlen élelmiszer kártevő.

Behurcolhatjuk minden nyers élelmiszer vagy minden csomagolás felületén, esetekben lárva vagy báb állapotban kerülnek be. A lakás terültén, kedvező élet feltételek miatt (pl.: egyenletes meleg hőmérséklet) minden fejlődési ütemük megindul vagy felgyorsul. Néhány hét múltán kifejlett zsizsik állapotban látjuk őket az otthonunkban.

Az észlelés napján a padozat minden részét forró vízzel fertőtlenítés miatt többször is, 2 órán belül felmosni. A csótányirtás, molyirtás, poloskairtás, hangyairtás minden más más rovarirtási eljárás. Zsizsik probléma esetén célszerű,   néhány órán belül, minden ház, minden lakás területén a rovarirtás-kártevőmentesítés.

Gabona zsizsik:

Méretük: 3-5 mm nagy, fejük ormányszerűen megnyúlt

Színük: vörösesbarna vagy fekete

Teljes átalakulással fejlődnek.

Előfordulása, fejlődése: A nőstény lyukat fúr a magba és abba rakja le a petéit, a lárva megeszi a gabonaszem belsejét és a szemen belül bebábozódik. Az imágó a maghéjon lyukat vágva távozik.

Az imágó és a lárva egyaránt károsít, de a fő kártételt a lárva okozza. A fertőzött készlet felmelegszik, megdohosodik, keserűvé válik.

Kizárólag passzív úton terjed.

Babzsizsik:

Méretük: 2-5 mm nagy zömök rovar

Színük: sötét.

Előfordulás: A nőstény a babszembe vagy a zsákra rakja a petéit. A lárva a babszemekbe rágja magát 80-90%-os páratartalmat igénylő faj. Egy babszembe akár 10 pete is van. Előfordul a szójában, lencsében, borsóban is.

Borsózsizsik:

Méretük: 4-6 mm, zömök tojásded alakú

Színük: fekete alapszínű testét rozsdabarna pikkelyszőrök fedik

Előfordulásuk: A nőstény a petét zselatinszerű váladékkal a borsó hüvelyére ragasztja. A lárva a borsószem belsejében tartózkodik. Minden szembe csak egy lárva fejlődik. A borsószalmában, fa kérge alatt, száraz avarban telel át. A telelőhelyet a borsó virágzása előtt hagyja el. Valószínűleg a borsóvirág illatának hatására repülve keresi fel.

Irtása: elpusztítására elsősorban a gázosítás és a légtérkezelés  alkalmas. Üres helyiségekben található példányok ellen a permetezés alkalmazható. A gáz vagy gázfejlesztő eljárás és szerforma használata csak akkor  lehetséges ha vezető gázmester azt biztosítja és erre adottak a lehetőségek és egyáltalán más megoldás nem alkalmazható.

Monitorozás: házi készítésű csapdák kihelyezésével

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.