Rovarirtás kártevőmentesítés kártevőirtás Budapesten és Budapest környékén. SOS elérhetőség: 70/ 620-8744

Szántó György

SOS elérhetőség:
+ 36 70/ 620-8744
+ 36 1/ 239-0605

ARTPOOLDESIGN Kft.
1134 Budapest, Lehel u. 14.
Adószám: 14155842-2-41
Cégjsz.: 01 09 891403
info@rovarirtas-kartevomentesites.hu

Szántó György a rovarirtás és rágcsálóirtás szakértője, SOS elérhetőség 70/ 620-8744
Minden kezelésünkre 6 hónap teljes körű garanciát adunk. Szántó György a rovarirtás és rágcsálóirtás szakértője, SOS elérhetőség 70/ 620-8744
Rovarirtás Budapesten és Budapest környékén. Kártevőirtás, rovarirtás 6 hónap garanciával! Szántó György rovarirtó a hét minden napján SOS elérhetőség: 70/620-8744

Atkairtás

Atkaírtás, Atkamentesítés.

Napjaink több allergiás megbetegedését az atkák okozzák. A betegség nem egyik napról a másikra hanem fokozatosan alakul ki. A védekezés nem csak az atkák elpusztítását jelenti, hanem a tetemek és az ürülékük eltávolítását is. Házi módszerek mint például a napfény vagy a gyakori szellőztetés is gátolja az elszaporodásukat, de erre nincs egész évben lehetőség. A védekezés és az irtás speciális feladat ezért munka nagyon komplex és összetett, de nem lehetetlen. Néha a munkát megelőzően speciális intézkedéseket kell végrehajtani.

atka_dermatophagoides_pteronyssus, http://rovarirtas-kartevomentesites.hu

Atka, dermatophagoides pteronyssus, http://rovarirtas-kartevomentesites.hu

Az Acarex teszt kitudja mutatni a poratkák allergiát is kiváltó hatású ürülékének jelenlétét a házi porban. Speciális atkaölő szerformával irtható, acaricidek jó elpusztítják az atkákat de az allergénekre nem hatékonyak. Speciális kezelésekkel minimalizálható vagy teljesen megszüntethető jelenlétük és az ártalom.

Házi poratka

Dermatophagoides pteronyssus

0,2-0,5 mm nagyságú, áttetsző színű pókidomú. Kifejléssel fejlődik. A nőstény 3-4 hónapos élete során 50-300 petét rak le egyesével. A petékből 8 nap alatt kikelnek, 30-100 nap alatt ivarérettek lesznek. Kedvező számukra a szobahőmérséklet és 70-80 % páratartalom. 1 gramm porban atkák tízezrei lehetnek.
Fűtés következtében az atkák száma csökkenhet, mert a fűtés eredményeképpen a páratartalom lecsökken.
Leggyakrabban kárpitokon, plüss takarókon, játékokon, pamuttartalmú anyagokon, állati fekhelyeken fordulnak elő. Szaporodásukhoz a vegyes összetételű por nélkülözhetetlen.
– A házi por különböző részecskékből áll, felhám, haj, korpa, ételmaradék, állati szőr.
Atkák számára emészthetetlen és mérgező a felhám. Ezt az atkák mellett található penészgombák végzi el helyettük. A penészgomba által átalakított felhám, az atkák számára már fogyasztható.

Jelentősége:
Allergiás tüneteket válthat ki. Szénanátha, asztma. Orvoshoz kell fordulni. Az allergiás tünetek gr/ezer alatt nem jönnek létre, de fokozottan jelentkezik, ha gr/tízezer felett van. Az élő atka, az ürüléke, váladéka, és a döglött atka is allergizál. Asztma – hörgőgörcs

Védekezés célja:
Az atkák számának az ártalmat nem okozó szintre való csökkentése.

Irtása:
Elpusztítása rendkívül körülményes és költséges. Az irtószerekkel végzett kezelést azokra a területekre kell szorítani, ahol valóban található atka. Atkairtó permet, porozószer. Mennyiségük, ürülékük vegyi meghatározásával mutatható ki.

Megelőzés:
Gondos takarítás, élethelyük csökkentése (plüss, gyapjú, stb.), hőmérséklet csökkentése, páratartalom csökkentése, a textíliák és az ágyneműk napoztatása. A napfény hatására elpusztulnak. Szellőztetés.

Kinézetük, színük: apró testű pókidomúak, színtelenek, fehéres sárgásak.

Kifejléssel fejlődnek. A petékből kikelő lárvák négy vedléssel válnak kifejlett imágóvá. Testükön serték, szőrök nyúlványok találhatók. A lárva és az imágó is károsít.

Lisztatka:

Acarus siro

Kinézetük: fehér színű szabad szemmel éppen alig látható, csak tömeges megjelenésük  szabad szemmel észrevehető, parányi pókidomú. A lárva utolsó vedlés előtt vándoratkává alakul.

lisztatka_acarus_siro, http://rovarirtas-kartevomentesites.hu

lisztatka_acarus_siro, http://rovarirtas-kartevomentesites.hu

Ekkor nem táplálkozik, hanem rovarokra, madarakra, rágcsálókra tapadva olyan helyre kerül, ahol a környezetei tényezők számára különösen kedvezők. Különösen korszerűtlen, sötét, nyirkos raktárakban szaporodik el.

lisztatka_acarus-siro, http://rovarirtas-kartevomentesites.hu

lisztatka_acarus-siro, http://rovarirtas-kartevomentesites.hu

Házi atka

Kinézetük: testét hosszú, pillás szőr fedi

Előfordulásuk: növényi vagy állati eredetű anyagokban.  Háztartásokban a csempézett kamra falán ha nincs elegendő és folyamatos légcsere.

A fertőzött liszt nyirkos tapintású, összetapadt. Csíranövényt és a szemek belsejét fogyasztja.

Irtása: hidegköddel, gázosítással, magas hőmérséklet is felhasználható a kezelések során

Comments (5)

 1. Reply Bucsku Attila

  Üdvözlöm ! A mai nap folyamán fedeztem fel a lakásomban , véleményem szerint atka típusú élőlényt , mert a leírtaknak ez felelt meg a legjobban . Pici , apró , fehér , és pókszerű bogár szabad szemmel alig látható . Az volna a kérdésem , hogy egy 49m2-es Budapesti lakásban , mennyibe kerülne egy ilyen irtás ? Válaszát előre is köszönöm .

  1. Reply Szántó György

   Tisztelt B. Attila Úr!

   Köszönettel, vettem szíves érdeklődésnél az atkairtással kapcsolatban és a következőt javasolom. Engedje meg, hogy telefonom egyeztetett időpont, helyszíni felmérést eszközöljek, mert a vállalási ár pontos kiszámításához a kérdéses lakást látni szükséges. A kezelés atkairtás esetén kettős vagy hármas eljárás.

   A kettős kezelés egy gőzzel történő felület fertőtlenítésből és poratka eltávolító porszívózásból áll az ára: 12-15 eFt +áfa, attól függően, mennyi a lágy és kemény padlóburkolat aránya a lakás 49 négyzetméteres területén.

   A hármas eljárás lényege, hogy a gőzzel történő fertőtlenítés előtt vegyi fertőtlenítést is beiktatunk. A gőzölés után szintén, egy atka porszívózás szükséges. Ennek a kezelésnek az ára, a 49 négyzetméteres lakás esetén 17-20 eFt +áfa között változhat.

   A vegyi eljárás után 2 vagy 3 óra behatási idő is szükséges!

   A helyszíni felmérés ingyenes és nem kötelezi Önt semmire, látatlanban sajnos nem tudok nyilatkozni. Megértését köszönöm.

   Üdvözlettel:

   Szántó György kártevőirtó szakember

 2. Reply Erica Monz

  Tisztelt Szántó úr!

  Milyen szert javasolna az ember böre alatt terjedö rühatka lárváinak kiírtásához ?
  Eddig Tetramethrin ; Piperonylbutoxyd valamint Permethrin tartalmu készítményekkel probálkoztam hetek óta sikertelenül.
  Kérem segitsen, mert veszélyes vagyok a környezetemre is és minden megoldás érdekel!
  Köszönettel M.E.

  1. Reply Szántó György

   Kedves Erica!

   A ebben az esetben a lefontosabb, hogy ne essen kétségbe. A tertametrin a legkisebb toxicitású hatóanyag amivel leginkább terményeket kezelnek. A permetrin szintetikus úton előállított természetes virágpor, ennek természetes fajtáját évezredek óta használják rovarirtásra. A piperonylbutoxyd egy szinergens azaz hatásfokozó egy turbo egy trópusi fának az okotea fának a kérgéből nyert szasszafrasz olaj kivonata.
   Ezen anyagokkal folyamatosan kontaktban vagyunk, mert úgyan ezeket a hatóanyagokat használja a mezőgazdaság a növényvédelemben, valamint az állatgyógyászatban. Ezek a hatóanyagok melegvérű szevezetre nem toxikusak, kizárólag a kártevők pusztulását eredményezik, tehát ezen hatóanyagtartalmú készítményeket nyugodta alakmazhatjuk, mert nem jelentenek veszélyt.
   A fertőzés ellen végzett kezelés azért nem volt sikeres, mert vagy nem volt elég intezív az ellene végzett kezelés.
   A másik lehetőség, hogy a környezetből folyamatos a visszafertőződés és ezért nem tudd Ön megyógyulni.
   Azt kérem, hogy sűrűbben kezelje, a problémás bőrfelületeket, ezen készítmények egyrészről le is zárják a levegőt az atkák ellen, mindig legyen bekenve a test.
   Más részt a környezet folyamatos fertőtenítése is rendkívül fontos, beleértve az ágyneműk és fehérneműk folyamatos fertőtlenítő mosása ilyenkor kötelező. Ez a mosás legalább 90 fok fölött történjen.
   Ilyen esetben a családtagokat az Önnek egy háztartásban élő személyeket is meg kell vizsgálni, rajtuk preventív jeleggel, mentesítő kezelést kell végrehajtani, nehogy ők is megfertőződjenek. Fontos megállapítani, hogy Ön kitől kapta el a fertőzést!
   Mindenkéép forduljon bőrgyógyászhoz a másodlagos fertőzések kezelése miatt.
   Remélem tudtam segíteni.

   Üdvözlettel:

   Szántó György

 3. Reply Forisek Norbert

  Tisztelt Szántó úr!
  Segítségét kérném poratka ügyben. Minden allergaivizsgálaton túl vagyok, negatív eredménnyel. Ritkán dolgozok az asztalos műhelyemben, de utána mindig be van dugulva az orrom napokig, és a bőrőmön helyenként száradt folt tapasztalható. Mivel a poratkára gyanakszom, szeretnêm, ha ennek koncentrációját Önök megmérnék, végre pontot rakva a közel 10 éves ordugulásomnak.
  Köszönettel: F. Norbert

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.